Friday, December 01, 2006

Minta Polis Siasat Dakwaan berkhalwat Senator dan MP Gombak

Dewan Pemuda Pas Wilayah Persekutuan (DPPWP) amat terkejut bila mendapat maklumat daripada blog YB. Teng Chang Khim tentang dakwaan berkhalwat yang dilakukan oleh dua orang ahli Parlimen UMNO.

Senator Datin Paduka Nor Hayati Onn dan Ahli Parlimen Gombak Datuk Dr Rahman Ismail dikatakan berkhalwat disebuah hotel yang tidak dinyatakan namanya.

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image HostingPhotobucket - Video and Image Hosting

Ini adalah tuduhan serius yang dilemparkan kepada Wakil Rakyat UMNO. Perkara ini amat memalukan kerana kedua-dua orang yang terlibat adalah pemimpin masyarakat dan umat Islam.

Oleh itu, DPPWP mengesa agar pihak JAIS dan Polis melakukan siasatan terperinci atas dakwaan YB. Teng dari DAP ini. Jika benar, mereka haruslah dihadapkan ke Mahkamah Syariah dan terpulanglah pada mereka untuk membela diri.

DPPWP berharap kes-kes seperti ini tidak dipandang sepi kerana ianya melibatkan imej pemimpin Melayu dan kredibiliti JAIS sendiri. Seharusnya, tiada sebarang keistimewaan diberikan kepada mana-mana pesalah yang dituduh khalwat dan mereka berhak untuk membela diri jika dakwaan ke atas diri mereka adalah satu fitnah semata-mata.

Kamaruzzaman Mohamad
Pemangku Ketua
Dewan Pemuda PAS Wilayah Persekutuan


**************************************

Posting from Teng Chang Khim blogspot

"I was one of the recipients of the above photograph. The man, apparently wearing a bathrobe, is a Member of Parliament at the lower house (Dewan Rakyat) and the woman in his chest is a Senator. Both are married but not to each other.

The scene seems to be a typical hotel bathroom where a tower rack and a clothes-line box can be seen on the upper left of the photograph.

What could they possibly be doing in the room or bathroom of a hotel in such a romantic atmosphere?

Whatever could it be but in a country where the political leadership emphasizes so much on moral and values based on religion, the two members of Parliament will certainly have to openly justify their close proximity.

They can either admit it or deny it by claiming that the photograph was super-imposed. Whatever. The point is that the public has a right to know since they are political leaders subject to public scrutiny.

Let's give them a chance."

- from Teng Chang Khim blogspot

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

©1425/2004 pemudawilayah.blogspot.com®
Hakcipta terpelihara oleh Allah s.w.t. dan sebarang bentuk penyebaran untuk tujuan dakwah adalah digalakkan dengan menyatakan sumbernya.All things belong to Allah, s.w.t.)
pemudawilayah@yahoo.com
khalidabdwalid@yahoo.com